Monthly Archives:Červen 2017

Skořice.

Tepelná terapie – rašelinový zábal Poznejte s námi jedinečnou sílu přírody ! Rašelina je léčebný prostředek prověřený staletími, který přes veškeré objevy a výzkumy dnešní doby stále nebyl překonán. Rašelinové koupele se používaly již ve starověkém Řecku. Intenzivní studium biochemických vlastností rašeliny začalo ve druhé polovině předminulého století. Postupně tak bylo ověřeno, že léčba pomocí produktů z balneologické rašeliny dosahuje impozantních výsledků. Při výrobě produktů pro balneoterapii se využívá pouze rašelina ze schválených přírodních léčivých pramenů, ať teplých nebo chladných. Současné rašelinové balneopřípravky se používají u celé řady onemocnění a sportovních zranění, v mnoha oborech od dermatologie až po kosmetiku. Tato léčivá rašelina má pozitivní vliv na náš organismus. Co jsou rašelinové zábaly Jsou jednorázové naprosto hygienické zábaly, které slouží k lokální tepelné terapii při revmatických chronických onemocněních pohybového ústrojí a degenerativních onemocnění kloubů. Teplý zábal se doporučuje při: • stavu revmatického a traumatického původu • artrózy, svalové kontraktury,poškození plotének • bolesti kloubů a páteře,ischias • obezita, celulitis ,následky nehod • vhodné pro zvýšení lokálního prokrvení Kontraindikace pro teplý zábal: • zánět močových cest, těhotenství • kardiologická onemocnění, horečnaté stavy • přecitlivělost na teplo, poranění kůže Délka procedury: max. 30 min.

Kdy podstoupit oxygenoterapii ?

Při onemocnění plic a průdušek – u srdečních onemocnění
– při bolestech hlavy, nechutenství, zvýšené únavě, poruchách spánku
– při psychických problémech a depresích
– potíže v klimaktériu – jste li kuřák
– vykonáváte náročnou profesi zatěžující mozkovou činnost
– potřebujete regeneraci po tréninku nebo jiné namáhavé činnosti

Čeho po absolvování kyslíkové terapie dosáhneme?

– posílíme obranyschopnost organismu proti infekcím, cévním a nádorovým onemocněním
– ochráníme se před migrénou a stresy
– terapie příznivě ovlivní náš organismus při vysokém krevním tlaku, cukrovce, bércových vředech, srdeční arytmii, po infarktu a dalších onemocněních
– posílíme jí organismus před operacemi a je vhodná i na pooperační doléčení

A pokud jsme zdraví? – zvýšíme tělesnou výkonnost při sportování
– snížíme dopad špatných ekologických podmínek
– zlepšíme energetický stav organismu
– posílíme imunitní systém
– zmobilizujeme rezervy tělesné a duševní výkonnosti
– kyslíková terapie oddaluje projevy stárnutí včetně snížené sexuální výkonnosti

Oxygenoterapie SE NEDOPORUČUJE:

– při epilepsii
– zvýšení činnosti štítné žlázy
– po transplantaci orgánů

Jak často oxygenoterapii absolvovat, aby cítil nějaký efekt?

Je to velmi individuální, některý organismus reaguje velmi dobře třeba jen na jednu kúru týdně (stačí 30-45 minut), někdo, kdo má dlouhodobé vasospastické bolesti hlavy, bere kúru denně. Pánové starších ročníků a zejména kuřáci tyto kúry ocení i jinak, ale to spíš patří na jiné stránky.

Metoda oxygenoterapie se používá v lékařství i běžném životě již několik let. Je známo, že pokud je kyslík vdechován v koncentraci vyšší než je přítomen ve vzduchu, stoupá po tuto dobu i koncentrace kyslíku v krevní plazmě. Zvýšení parciálního tlaku kyslíku v krvi vede ke zvýšení průtoku krve kapilárním řečištěm, a tak i k lepší dodávce kyslíku tkáním. Některé problémy jako poruchy paměti, snížení výkonu, zpomalené reakce, kvalita zraku a sluchu, stejně jako migrény nebo předčasné stárnutí, jsou často dávány do souvislosti s nedostatečným prokrvením organismu. Zvýšení dodávky kyslíku tkáním, zlepšuje účinek obranných mechanismů a urychluje růst a regeneraci.

K čemu oxygenoterapie? Oxygenoterapií se zlepší prevence některých onemocnění, podpoří se hojení, zvýší se psychická a fyzická kapacita, zkvalitní se mikrocirkulace a v neposlední řadě se celkově zlepší stav pleti. Kyslík je pohonná látka v životě. Protože kyslík se nedá v organismu skladovat, musíme zajistit jeho pravidelný přísun. To je zajištěno dýcháním. V plicích se kyslík dostává do krve a pomocí oběhového aparátu do orgánů celého těla. V kapilárách se kyslík přesouvá do buněk, kde dochází k procesům vyrábějícím energii. Pokud je v těle nedostatek kyslíku, je v těle i nedostatek energie. Intenzivní přísun kyslíku můžeme dodat kapilárám i aplikací vysoce koncentrovaného kyslíku přímo na pleť. Děje se to pomocí speciálních aplikátorů.

Při oxygenoterapii čili vdechování zvlhčeného kyslíku je doporučená frekvence podávání minimálně 3x -10x. Terapie navozuje pocity celkového zklidnění, zlepšení dechu a ústupu únavy.Význam inhalace koncentrovaného kyslíku spočívá ve zpomalení procesu tělesného a duševního stárnutí, působí příznivě na psychiku, posiluje imunitní systém při infekcích a oslabení organismu, zlepšuje energetický stav organismu, snižuje nepříznivé dopady špatných ekologických podmínek na zdraví.

Je indikován při léčbě onemocnění srdce a oběhového systému, při diabetických komplikacích, a pod. Vhodné při onemocnění dýchacích cest, ke zlepšení prokrvení a proti únavě ..

Kyslíková terapie je léčbou komplexní. Nepůsobí pouze na nemocný orgán, ale na celý organismus. Tato terapie není riziková a je univerzálně použitelná.

Kdy využít oxygenoterapii? Doporučujeme při astmatu, bronchitidě, angíně pectoris, ischémii. Zlepšuje fyzickou a psychickou kondici, výkonnost svalů i mozku, pomáhá překonat vyčerpanost, zvýšení imunity vůči virózám a zlepšuje paměť.

Každá buňka v lidském těle spotřebovává energii, aby mohla optimálně plnit svou funkci. Nedostatek kyslíku a tím i energie je příčinou mnoha chorobných stavů a vede ke vzniku zdravotních problémů a onemocnění.

Účinky oxygenoterapie

  • Příznivě zlepšit energetický potenciál organismu
  • Zvýšit fyzickou a psychickou výkonnost
  • Urychlit regeneraci sil po prodělání choroby
  • Příznivě ovlivnit léčbu onemocnění centrální nervové soustavy, kardiovaskulárního systému, onemocnění trávicí soustavy, urologických, gynekologických a onkologických onemocnění, onemocnění pohybového aparátu
  • Preventivně působit proti nádorovým onemocněním
  • Zmírnit nežádoucí účinky farmakoterapie
  • Zvýšit kondici před velkou plánovanou operací, sportovním výkonem nebo psychickým vypětím
  • Zpomalit proces stárnutí, zbavit se vrásek a celulitidy

Pokud zvýšíte obsah kyslíku ve vdechovaném vzduchu zvětšujeme kvalitu svého života, zvyšujete fyzickou i mozkovou aktivitu, zpomaluje stárnutí čili si prodlužujete život.

infra sauna Infrasauna je speciální typ sauny,využívající k ohřevu organismu infračervené záření. Pobyt v infrasauně je od klasického saunování odlišný tím, že zatímco klasická sauna vyhřívá celou místnost, infrasauna nezahřívá vzduch, ale velmi efektivně prohřívá Vaše tělo. Teplo proniká do hloubky tkáně (cca 3 – 5 cm pod pokožku), a tak prohřívá svaly i případné tuky rychleji než při běžném saunování. Spalování kalorií je tedy v infrasauně velice efektivní a na Vás zůstane jen příjemné relaxování. Nebudete muset trávit dlouhý čas při zbytečně vysokých teplotách. Infrasauna pracuje při teplotě od 30 do 60 °C, což umožňuje saunování i lidem, kteří trpí potížemi se srdcem nebo těžce snáší vysokou teplotu klasické sauny. Spalování kalorií, nadváha Člověk v sauně spotřebuje 300 kca (běh na 3,5-5 km). Teplem trénovaný člověk může lehce vypotit 600 až 800 kcal bez žádných nežádoucích účinků. Zatímco pokles váhy způsobený ztrátou vody je lehce nahraditelný pitným režimem,spálené kalorie už do organismu dodány nebudou. Protože infračervený termální systém zvyšuje produkci potu 2 až 3krát oproti tradiční sauně, pomýšlení o zvýšeném spalování nadbytečných kalorií dosahuje impozantních hodnot. Infračervený termální systém spaluje 600 a více kalorií za 30 minut. Zdraví Při této formě prohřívání se ohřívá nejen povrch těla, ale i hlouběji uložené tkáně a dochází k rychlejšímu prohřátí požadovaných částí těla než při klasickém saunování. Další výhodou je nižší okolní teplota vzduchu (cca 55°C) a tím je tato terapie zpřístupněna lidem, kteří nemohou ze zdravotních důvodů využívat klasické sauny. Toxické látky v těle Dlouhodobým výzkumem bylo prokázáno, že složení potu v klasické sauně z 95–97% tvoří voda. V infrakabině pak jen 80–85%, zbytek tvoří tukové buňky a cholesterol, v tucích rozpustné jedy,těžké jedy, kyseliny, sodík a čpavek. Z toho vyplývá, že v klasické sauně se vyloučí potem jen 5% škodlivin, kdežto v infra sauně 15%. Co je infračervené záření? Infračervené záření je tvořeno elektromagnetickými vlnami ,jejichž vlnová délka se pohybuje mezi viditelným světlem a mikrovlnami. V závislosti na této vlnové délce můžeme dále rozlišovat infrazáření s krátkým, středním a dlouhým rozsahem. Infračervené záření s dlouhým rozsahem má největší efektivnost ze všech, ve skutečnosti je universálním lékařem proti nemocem moderního života. Všeobecně známé terapeutické účinky: – ulevuje ztuhlosti kloubů, končetin a páteře – snižuje svalové napětí – zmírňuje bolesti – podporuje krevní oběh a kardiovaskulární systém – posiluje obranyschopnost a fyzickou kondici organizmu – působí při léčbě chorobných zánětlivých procesů kůže – spaluje kalorie – vhodný doplněk pro redukci váhy – pomáhá orgánům zbavovat se toxických látek – zlepšuje rozložení vody v těle, zmenšuje otoky způsobené nadváhou – zmírňuje kožní problémy, ekzémy, celulitidu – regeneruje organismus, snižuje stres a únavu.

Návod a pravidla k užívání infrasauny Pokud si před saunováním dáte horkou nebo teplou sprchu, budete se více potit a cítit se spokojeně. Pijte vodu před, během a po saunování,aby jste doplnili tekutiny. Aby jste se cítili spokojeně, používejte regulaci teploty v sauně, pohyblivou střešní ventilaci. Používejte 2-3 ručníky, na jednom ručníku seďte, druhý si položte na podlahu, aby absorboval pot a třetím se otírejte. Časté saunování může být prospěšné v posilování Vašeho imunitního systému, při prvních příznacích nachlazení, při ztuhlých svalech. Masírujte postižená místa, protože se v sauně rychleji hojí. Kotníky a chodidla můžete zvednout a pohybovat jimi v blízkosti zářiče, dosáhnete tak hloubkového, specifického ohřívacího efektu. Dalším přínosem je relaxace, přispívající k efektnímu spánku. Uvolněný stav po saunování Vám pomůže snadněji usnout a lépe spát.Po saunování se nedoporučuje ochlazení ve studené vodě, ale je vhodné nechat tělo vychladnout. Doba pobytu je 30 – 60 minut, cena zahrnuje použití sprchy. Ručníky je možno použít vlastní, za zapůjčení účtujeme 10,- Kč/ ks. Infrasauna je max. pro dvě dospělé osoby, děti do 15-ti let ji mohou využít pouze v doprovodu dospělé osoby. V infrasauně je možno si přehrát vlastní muziku z CD .

– lázeňská procedura výrazně zklidňuje, zvláčňuje a zjemňuje pokožku.

Osahuje čistý konopný olej /31%/,glycerin, sůl z mrtvého moře a levanduli.

– Bojujete s nadváhou?
– Máte sklony k celulitidě?
– Trápí Vás pocit těžkých nohou či křečové žíly?
– Máte sklony k otokům dolních končetin?
– Cítíte se vyčerpaní?
– Zbavte své tělo toxinů a přebytečné vody pomocí Lymfatické masáže !
– úbytek několika centimetrů z Vašeho objemu
– ihned hmatatelný účinek

Lymfatická masáž také povzbudí Váši obranyschopnost:
– proti stresu a nemocem
– má očistné – detoxikační účinky
– celkově harmonizuje procesy v těle
Provádíme masáž pomocí přístroje – Lymfoven –

Za co může lymfa

Účinnost této metody pochopíte z malé exkurze do anatomie. Kromě životodárné krve naším tělem pulzuje ještě jedna tekutina – lymfa. Lymfatický systém je vlastně kanalizace organismu, která odplavuje odpadní a toxické látky ze všech tkání.

Cévami odvádějícími lymfu jste protkána od hlavy až k patě, 80 % jich přitom je v kůži a podkoží. Na rozdíl od krve ale spouštěčem blahodárného oběhu lymfy není srdce, ale vaše pohybová aktivita, podporují jej totiž stahy svalů. Pakliže ale trávíte pracovní týden v křesle nebo přešlapováním za pultem (či jakoukoli jinou jednostrannou zátěží), vaše lymfatická čistička pracuje nedostatečně a toxiny se vám hromadí v tkáních a kloubech. Vy je zpozorujete jako celulitidu, otoky, ale i celkovou únavu a oslabení imunitního systému. Braňte se masáží První pomoc vám poskytne právě lymfatická masáž. Přesně ví, kam zacílit. S maximální efektivitou stimuluje činnost mízovodů, obnovuje průchodnost lymfy v kritických místech a zrychluje odvádění škodlivin z organizmu. Jednoduše řečeno – pomůže vám tlakem na určitá místa čističku zase zprovoznit. V našem případě lymfatická masáž má podobu speciálních kalhot, které vás promasírují od pasu dolů tak, že se nafukují směrem k přirozenému toku lymfy (k srdci) a způsobují tak tlakovou vlnu, která toxiny popohání pryč.

Cílem metody je úbytek objemu a celkové zlepšení vzhledu kůže postižené celulitidou, křečovými žilami a popraskanými žilkami.

– je kosmetická metoda využívaná při redukci váhy a tvarování postavy
– zlepšuje spalování podkožního tuku a celulitidy
– podporuje funkci lymfatického systému (pročištění)
– zaručuje úbytek na váze (redukce váhy)
– zlepšuje vzhled kůže
– Zábal vykonává dvě funkce: Spalování podkožního tuku a podpora
krevního oběhu, přičemž stimuluje odvod toxických látek a zplodin vzniklých látkovou výměnou.

Koupel obsahuje pravé červené víno v kombinaci s olejovou složkou – hroznovým/vinným olejem. Obě tyto složky jsou zdrojem přírodních antioxidantů, které účinně odbourávají volné radikály způsobující stárnutí a ztrátu elasticity pokožky. Koupel zanechává příjemné osvěžující pocity, příjemnou vůni a jemnou, hedvábně vláčnou pokožku a účinně pomáhá v boji proti celulitidě. Červené víno dodává koupeli sametově narůžovělou barvu.

Translate »